Eerste-elftalspelers belangrijk bij zege Jong FC Utrecht op Almere

Cerný maakte de openingstreffer voor Jong FC Utrecht.
Cerný maakte de openingstreffer voor Jong FC Utrecht. © fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Almere City FC. Václav Cerný en Issah Abass van het eerste zorgden voor de 1-0 en 2-0.
Jong FC Utrecht stond voor aanvang van de wedstrijd tiende. Nummer elf Almere City had een punt minder.
Daarom was het niet gek dat de ploegen weinig voor elkaar onder deden in de eerste helft. Almere City had het meeste balbezit en creëerde een paar kansen. Die leverden geen problemen op voor keeper Fabian de Keijzer.
FC Utrecht wist ook niet echt gevaarlijk te worden. De eerste kans werd omgezet in een goal. Cerný, die zondag inviel bij het eerste tegen RKC Waalwijk, nam de bal mooi mee en schoof die in de linkerhoek.
De wedstrijd werd gespeeld op Zoudenbalch.
De wedstrijd werd gespeeld op Zoudenbalch. © RTV Utrecht / René van den Berg

TWEEDE HELFT

In de tweede helft was Jong FC Utrecht beter en kreeg het enkele grote kansen. De 2-0 van Abass was dus geen verrassing. Abass, een van de vier eerste-elftalspelers in de basis, ontving de bal via een hakje van Jonas Arweiler en schoot beheerst binnen.
Kort daarna viel de 3-0. Op aangeven van Cerný maakte Odysseus Velanas de laatste Utrechtse treffer. Nick Venema, die is uitgeleend door FC Utrecht aan Almere City, scoorde in de blessuretijd de 3-1.
8' Václav Cerný [1-0]
67' Issah Abass [2-0]
88' Odysseus Velanas [3-0]
90+' Nick Venema [3-1]
Jong FC Utrecht stijgt door de overwinning naar de negende plek. De Utrechters spelen aankomende vrijdag uit tegen MVV, de nummer zeventien van de Eerste divisie.