Kingsize informatiescherm op Utrecht Centraal laat nog even op zich wachten

Impressie van het scherm in Utrecht.
Impressie van het scherm in Utrecht. © NS
UTRECHT - Op station Utrecht Centraal wordt later in 2020 een XL-reisinformatiescherm geplaatst. De verwachting was dat dit in december zou gebeuren, maar Rotterdam en Den Haag zijn eerst aan de beurt. In Utrecht is volgens de NS de vergunning nog niet rond.
Op het digitale scherm zien reizigers alle vertrektijden, verstoringen en reisadviezen in één oogopslag. Momenteel wordt een exemplaar van 9,5 bij 1,80 meter geplaatst op het station in Rotterdam.
Er is volgens de NS rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers. Na een testperiode is het scherm in Rotterdam vanaf woensdag 18 december beschikbaar voor reizigers.
Vervolgens krijgt Den Haag Centraal een groot scherm van 7 bij 2 meter. Later in 2020 volgt Utrecht, verzekert de NS. Reizigers kunnen hier turen naar een informatiescherm van 8 bij 4,5 meter.
Tot 2011 hing in de Utrechtse stationhal een groot blauw 'klapperbord' met alle informatie. Daarna kwamen er digitale schermen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.