Inval in woonwagenkamp Zeist in onderzoek wapenhandel, 30-jarige man gearresteerd

© RTV Utrecht
ZEIST - Tijdens een inval op onder andere woonwagenkamp Beukbergen in Zeist zijn geld, munitie en wapens gevonden. In een huis op Beukbergen zijn twee handvuurwapens gevonden. In heel Nederland werden vanochtend op 14 plekken invallen gedaan in een onderzoek naar wapenhandel.
De invallen waren bij de kopstukken van een bende die handelt in de wapens. In Zeist is een 30-jarige man gearresteerd, hij wordt verdacht van wapenhandel en witwassen. Naast de twee handvuurwapens zijn ook geld, munitie en een mercedes op het woonwagenkamp in beslag genomen. Ook waren er invallen in Capelle aan den IJssel en Den Haag. In totaal zijn vandaag 8 personen gearresteerd, ze zijn tussen de 22 en 42 jaar oud. Het onderzoek wordt geleid door het Openbaar Ministerie in Rotterdam.
Het onderzoek duurde ruim een jaar en spitste zich toe op een bende die volgens het OM 'een groothandel' runt in wapens. Met name in Rotterdam worden de wapens gebruikt in het criminele circuit. Volgens de politie zijn er honderden wapens verhandeld en was de doorloopsnelheid hoog. Zodra een wapen binnen werd gebracht bij de handelaren werd deze snel weer doorverkocht. Vermoedelijk zijn er nog veel wapens in omloop.

KONING

Op het woonwagenkamp Beukbergen zijn 220 woonplekken. Naast een flink aantal staanplaatsen zijn er ook 50 vaste woningen. Het kamp is vanaf 2008 jarenlang verbouwd. Naast de woonplekken zijn toen ook de wegen en de riolering vernieuwd. In 2017 kwam koning Willem-Alexander een kijkje nemen in Beukbergen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.