RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Waslijnfittie' in Woerden: "We kunnen er toch over praten?"

1/2
WOERDEN - Het is een traditie op de Prins Hendrikkade in Woerden: bewoners hangen hun natte was aan een lijn die wordt gespannen tussen een aantal bomen aan een groenstrook bij het water. Maar er klinkt opeens kritiek.

Bewoner Ilja Moons laat een foto zien, als bewijs dat de was al eeuwen in de buitenlucht wordt gehangen. Op het zwart-witplaatje zie je de kade, het water en frisgewassen overhemden aan de lijn. Moons: "Ik hang ook al jaren mijn was aan de lijn buiten. Bij mij achter droogt het niet, bovendien heb ik maar een kleine tuin."

240 EURO BOETE
Maar aan dit Woerdens gebruik is sinds kort een einde gekomen. Iemand heeft een klacht ingediend over de gemeenschappelijke drooglijn. En de gemeente heeft ingegrepen. "Er zijn BOA's bij ons aan de deur gekomen en die zeiden dat het niet meer mocht. Iets met de 'APV' of zoiets. Als we het nog een keer zouden doen dan zouden we een boete van 240 euro riskeren", vertelt de verbaasde bewoner van de kade.

REGELS
De gemeente Woerden zegt: regels zijn regels. Als er iemand klaagt over de openbare ruimte dan moet daar wat mee gedaan worden. Volgens de lokale ChristenUnie/SGP had de gemeente het ook anders aan kunnen pakken. De partij heeft samen met D66 vragen gesteld aan het college over de waslijnaffaire.

"Er had eerst een gesprek moeten plaatsvinden tussen de klager en de omwonenden", zegt raadslid Daphne van der Wind (ChristenUnie/SGP). "Dus niet gelijk met een sanctie dreigen. Daarnaast hebben we gevraagd of het college nog eens naar de regels wil kijken. Of de regels misschien verduidelijkt kunnen worden of geschrapt kunnen worden als nut en noodzaak ontbreken."

ZOMER
Voorlopig hangt Ilja haar was maar binnen, maar ze weet niet hoelang ze dat volhoudt. "Misschien hang ik de was van de zomer weer buiten. En dan kijk ik wel of ik een boete krijg, of niet."

Zij, en de andere buurtbewoners, hopen er vooral uit te komen met de klager. "We vinden het vervelend dat het zo, zonder een gesprek met ons, gelopen is. Als iemand er écht zoveel last van heeft dan kunnen we daar toch over praten?"

In Woerden is ruzie ontstaan over een waslijn op straat


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -