RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sinterklaascentrales in de regio leveren voornamelijk zwarte pieten

PROVINCIE UTRECHT - Hulpsinterklazen in de provincie Utrecht hebben nog voornamelijk zwarte pieten aan hun zijde. Dat blijkt uit navraag van RTV Utrecht bij verschillende sinterklaascentrales in de regio.

Met pakjesavond in het vooruitzicht neemt de drukte voor hulpsinten enorm toe en volgens de sinterklaascentrale in Soest wil negen van de tien aanvragers een traditionele, en dus helemaal zwarte, piet. Niet dat Piet van Rouwendaal van de sinterklaascentrale Soest bezwaren heeft tegen het leveren van een roetveegpiet: "Bij ons is de klant koning. Wij doen wat de klant wil. Als de klant zegt: wij willen roetveeg, dan maken we ze roetveeg. En als ze traditioneel zwart willen dan kan dat."

Ook sinterklaascentrales in Utrechtse Heuvelrug en Oudewater zeggen dat er weinig gevraagd wordt naar roetveegpieten. Op sommige plekken, zoals in Oudewater, kan de sinterklaascentrale die ook niet leveren, volgens een medewerker omdat er geen behoefte aan is: "Die vraag hebben we eigenlijk nog niet gehad. Het is eigenlijk omgedraaid. We hebben veel gehoord: 'Oh gelukkig. We hebben echte zwarte pieten.' Ik weet niet of dat in de grote steden anders is, maar bij ons in Oudewater is het een beetje het gevoel: laten we het maar gewoon op zwarte pieten houden."

Wie nog een hulpsinterklaas zoekt voor een huisbezoek op pakjesavond moet snel zijn. Bijna alle centrales in de regio zijn inmiddels volgeboekt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -