RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort krijgt definitief megafietsenstalling onder het station

AMERSFOORT - De geplande fietsenkelder onder station Amersfoort gaat definitief door. Een plan voor de ondergrondse fietsenstalling is gisteravond goedgekeurd door de gemeenteraad.

Door de fietsen van het plein te halen, ontstaat er volgens het college een 'fijne verblijfsruimte en een uitnodigende entree' van de stad. Nu is het meer een 'fietsjungle' op het plein en daar moet wat de gemeente betreft een einde aan komen. "Amersfoort is een groeiende stad en ook qua verkeer wordt het drukker. Daarom kiezen we voor een ruime overdekte en toegankelijke plek voor de fietsen van treinreizigers," zegt een tevreden wethouder Buijtelaar.

NIEUW PLAN

Een eerder plan werd nog afgewezen. Toen was de uitgang gepland via een tunnel naar de zuidzijde van het plein. Dat stuitte op verzet van omwonenden omdat het minder goed toegankelijk is via het Smallepad. Uit onderzoek bleek dat meer mensen dan gedacht via deze richting naar het station kwamen. Het onderzoek is gedaan op verzoek van de buurt en de raad. In het goedgekeurde plan wordt een ruime entree gerealiseerd vanaf het Stationsplein en via de Kersenbaan/Smallepad.

5.200 PLEKKEN

In de nieuwe kelder is straks plek voor zo'n 5.200 fietsen. De entree moet comfortabel worden met rolpaden en een zogenoemde 'luie trap'. In de kelder komt een directe toegang naar de stationshal. De aanbesteding voor de aanleg van de kelder wordt nu gestart. Als voorbereiding verleggen nutsbedrijven alvast de kabels en leidingen op het plein.


STATIONSGEBIED

In de loop van volgend jaar wordt het plein fietsvrij gemaakt. Hierdoor ontstaat volgens de gemeente "letterlijk en figuurlijk ruimte voor een nieuwe inrichting van het Stationsplein en de omgeving." Begin volgend jaar zal de raad naar verwachting een beslissing nemen over de visie voor het hele stationsgebied.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -