RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boekje over Vijfheerenlanden voor pasgeboren baby's


VIJFHEERENLANDEN - De gemeente Vijfheerenlanden is druk met het ontwerpen van een speciaal geboortegeschenk voor kersverse ouders. Kinderen die in de gemeente worden geboren krijgen het kinderboek 'Vijfheerenlanden in vogelvlucht'.

 Geboortegeschenk voor pasgeboren baby's in Vijfheerenlanden Geboortegeschenk voor pasgeboren baby's in Vijfheerenlanden | Foto: RTV Utrecht

Burgemeester FrŲhlich hoopt begin volgend jaar het eerste geschenk uit te delen aan een pasgeboren inwoner van de gemeente. "Ik vind het echt fantastisch mooi geworden", zegt hij. Er worden jaarlijks ongeveer 150 baby's geboren in Vijfheerenlanden. Het gaat om kinderen die thuis ter wereld komen, want in de gemeente staat geen ziekenhuis.

ONTWERPER KINDERBOEK
Beeldend kunstenaar Petra Smits uit Vianen ontwerpt het geschenk. In het kinderboek staan tekeningen van alle kernen in de gemeente. Smits reageerde op een oproep van de gemeente aan inwoners om mee te werken aan het geboortegeschenk. "Ik werd getipt door een vriendin, anders had ik het niet eens gezien", vertelt ze. Uit ongeveer veertig enthousiaste inwoners is Petra uitgekozen.

Beeldend kunstenaar Petra Smits over kinderboekje voor pasgeboren baby's


In het boekje zijn alle herkenbare gebouwen en landschappen te zien. Zo zit bijvoorbeeld de Zouweboezem in het boek met daarbij tekeningen van de dieren in het gebied. Ook de Voorstraat in Vianen krijgt een pagina, met de Paardenmarkt en het stadhuis. Het verhaal gaat over een kindje dat samen met dieren op ontdekkingstocht gaat in Vijfheerenlanden. "Ik hoop dat we hiermee ook ouders triggeren de gemeente beter te leren kennen", aldus Smits.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -