Opnieuw politie-onderzoek in Nieuwegein in verband met 'WK-moord'

© Politie.nl
NIEUWEGEIN - De politie doet op dit moment onderzoek in een kanaal aan de Zuidstedeweg in Nieuwegein in verband met de dood van Richard Houtveen in 2010. Die moord is nog altijd niet opgelost.
Met een grote magneet wordt vandaag vanaf de kant gezocht in het water. Verdere mededelingen over de aanleiding van de zoektocht doet de politie vooralsnog niet.
Met een grote magneet wordt gezocht in het kanaal
Met een grote magneet wordt gezocht in het kanaal © RTV Utrecht
WK-FINALE
Richard Houtveen werd na de WK-finale in 2010 vermoord bij de ingang van de parkeergarage onder winkelcentrum City Plaza. Hij had met vrienden naar de voetbalwedstrijd Nederland-Spanje gekeken op een groot scherm. Nadat Oranje verloor kregen de Nieuwegeiner en zijn vrienden ruzie op straat. Richard werd daarbij gestoken in zijn hart en overleed.
Jarenlang ging de politie ervan uit dat de 25-jarige Richard toevallig slachtoffer was geworden van een spontane ruzie op straat. Begin dit jaar vertelde de politie er rekening mee te houden dat de dader het heel specifiek op Richard Houtveen had voorzien.

EERDER ONDERZOEK

In oktober werd in de buurt van het kanaal ook al gezocht in verband met het onderzoek naar de dood van Houtveen. Toen werd er gegraven met een kleine graafmachine en werd in de modder gezocht naar sporen. Eerder dit jaar vond de politie een steekwapen in het water bij de Zuidstedeweg. Zeer waarschijnlijk is dat het wapen waarmee Houtveen om het leven werd gebracht.
In 2010 hield de politie een verdachte uit De Meern aan, maar ondanks uitgebreid onderzoek was er onvoldoende bewijs en werd de man weer vrijgelaten. Wie de gouden tip aandraagt in deze zaak kan rekenen op een beloning van 20.000 euro.
Opnieuw zocht de politie vandaag met een magneet in het kanaal
Opnieuw zocht de politie vandaag met een magneet in het kanaal © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.