RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Sjors Fröhlich heeft het enorm naar zijn zin

VIJFHEERENLANDEN - Sjors Fröhlich is nog geen drie weken burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Vijfheerenlanden, maar zegt zijn functie nu al 'een fantastisch beroep' te vinden. De eerste twee weken was hij vooral druk met kennismakingen binnen de gemeentelijke organisatie en de regio.

Fröhlich had nog geen ervaring binnen het openbaar bestuur en was tot voor kort hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Zijn overstap naar Vijfheerenlanden was voor velen een verrassende. "Ik kan wel zeggen dat het mij meer dan bevalt", zei de kersverse burgervader tijdens zijn eerste persgesprek.

Vooral het werken met verschillende mensen en onderwerpen op één dag vindt hij prettig. De Sinterklaasintochten op drie locaties binnen Vijfheerenlanden noemt hij hoogtepunten in zijn nog korte carrière als burgervader. "Er zit hier een blijmoedige burgemeester".

CALAMITEIT
Fröhlich heeft ook al te maken gehad met de eerste noodsituaties op het gebied van openbare veiligheid. Onlangs was er bijvoorbeeld een flinke uitslaande brand in een huis in Nieuwland. Fröhlich zag tot zijn opluchting dat niemand gewond raakte. Wel moest de brandweer urenlang nablussen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -