RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Auto beklad in Amersfoort: 'Dit is geen parkeerplaats, dus rot op!'

AMERSFOORT - Het parkeerprobleem in de Amersfoortse wijk Jericho-Jeruzalem heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Een auto die niet goed geparkeerd zou hebben gestaan op de Bladweg is beklad met watervaste stift. Op de motorkap van de Seat stond: 'Dit is geen parkeerplaats, dus rot op!''

"Gaan ze er tegenwoordig zo mee om in de wijk", vraagt Raymond Dijkhuis zich af op Facebook. Bij een foto van de bekladding schrijft hij. "?Met watervaste stift op een auto schrijven in plaats van een briefje..." De auto was geleend van een garagebedrijf, schrijft De Stad Amersfoort. De wagen moet worden schoongemaakt. Er is aangifte gedaan van vernieling.

In de wijk Jericho-Jeruzalem zijn eerder parkeerincidenten geweest. Vorig jaar werd al eens een auto beplakt met A4'tjes waarop hatelijke teksten waren geschreven. Bewonersgroep Jeruzalem veroordeelt dit soort acties, blijkt uit een reactie onder het Facebookbericht. "Het vernielen van andermans eigendom, helpt niet om de parkeerdruk te verminderen", schrijft de bewonersgroep, die erop wijst dat zo ook draagvlak binnen de politiek verloren gaat.

Bewonersgroep Jeruzalem zegt al tijden bezig te zijn om een oplossing te vinden voor de parkeerdruk. "Daar wordt achter de schermen met de politiek en met handhaving hard aan gewerkt. Dit is dus niet altijd zichtbaar voor de bewoners." Binnenkort start volgens de bewonersgroep een pilot waarbij er weer zo'n negentig parkeerplekken vrijgegeven worden in het Gildekwartier. "Dit om te kijken of de parkeerdruk in onze wijk zal verminderen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -