RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drie jaar cel voor iPhone-roof in Veenendaal

VEENENDAAL - Twee mannen zijn veroordeeld tot drie jaar celstraf omdat ze driehonderd iPhones hebben gestolen van een Duitse koerier. Ze lokten de koerier naar een loods in Veenendaal en beroofden hem daar.

De roof was in augustus 2018 op bedrijventerrein De Faktorij. Toen de Duitser zijn telefoons uitlaadde, ging het rolluik van de loods opeens dicht. De man werd bedreigd met een wapen, kreeg een stuk stof in zijn mond gedrukt en werd vastgebonden. In totaal zijn de telefoons zo'n 250.000 euro waard.

Hoofdverdachten Percy D. (56 jaar) en Antonio S. (26) moeten drie jaar de gevangenis in. Hun DNA is gevonden in de loods en ook uit telefoongegevens blijkt hun betrokkenheid bij de zaak.

Beide mannen komen uit Zutphen. Ze kennen elkaar uit de kickboxwereld en van een dagbestedingsproject waar zij elkaar geregeld ontmoeten.

TWEE MEDEVERDACHTEN
Medeverdachte Omar A. moet ťťn jaar de cel in. Hij was niet bij de overval zelf aanwezig, maar hielp wel mee. A. leidde de koerier naar de Veenendaalse loods. De 28-jarige man komt ook uit Zutphen en heeft daar een telefoonwinkel.

De vierde verdachte Mohamed B. (33) krijgt acht maanden cel. Hij richtte de Veenendaalse loods in als bedrijfspand en stapelde dozen met zand op. Het moest erop lijken dat die waren bedoeld als retourlading.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -