Vijf jaar cel geëist tegen drankrijder (41) na verlaten plek ongeval

© ANP
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/OSS - Een 41-jarige man uit Driebergen heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van vijf jaar tegen zich horen eisen. Daarnaast heeft het OM om een rijontzegging van eveneens vijf jaar gevraagd. De verdachte zou in de nieuwjaarsdag van 2017 op 2018 meerdere verkeersmisdrijven hebben gepleegd in het Brabantse Oss.
De man wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. Daarbij reed hij een vrouw aan en verliet daarop de plaats van het ongeval. Bovendien was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
Kort na de jaarwisseling rijdt de verdachte met ongeveer 60 kilometer per uur over de Berghemseweg, waar 30 kilometer per uur is toegestaan. Het slachtoffer is daar op dat moment bezig met het opruimen van vuurwerk. Ze wordt geschept door de bestelbus en tientallen meters meegesleurd. Daarna rijdt de verdachte over haar heen, om vervolgens door te rijden.
Eerder op de avond zou de verdachte al zijn doorgereden na een ander ongeval. Daarbij heeft hij volgens het OM een voor een verkeerslicht wachtende auto van achter aangereden. En na de aanrijding op de Berghemseweg is er bijna een derde ongeval. Dat wordt voorkomen omdat een vuurwerk afstekende man net op tijd kan wegspringen.
De rechtbank veroordeelde de man uit Driebergen in februari al tot een celstraf van twee jaar, plus een rijontzegging van vijf jaar. De straf viel lager uit dan de strafeis, omdat de verdachte schuldig werd bevonden aan roekeloosheid, maar niet aan poging doodslag. Zowel het OM als de verdachte gingen in hoger beroep.
De uitspraak van het hof is over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.