RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man met ALS start inzamelingsactie voor zwembadlift: 'In het water voel ik me iets vrijer'

1/2
MONTFOORT/IJSSELSTEIN - IJsselsteiner Karo Murk is een crowdfundingsactie gestart om een zwembadlift aan te schaffen voor het Knopenbad in Montfoort. Jarenlang had het zwembad zo'n lift, maar die is al een tijd kapot.

De 48-jarige Karo Murk heeft al 19 jaar ALS. Hij gaat steeds verder achteruit. De IJsselsteiner zit in een rolstoel omdat zijn spieren verslappen en zijn spraak wordt ook steeds slechter. Zo op het eerste gezicht heeft dat geen invloed op zijn stemming.

Karo is een nuchtere man die erg van zwemmen houdt. "Ik kan me makkelijker bewegen in het water. Dan voel ik me iets vrijer. Want ja: ik zit toch de hele dag in m'n rolstoel."

Het Knopenbad in Montfoort heeft jaren een zwembadlift gehad, maar die is allang versleten. Dat betekent dat Karo het water eigenlijk niet in kan. Gelukkig zijn er lieve medewerkers die hem het zwembad in tillen. Dat gaat niet zomaar. Er komen zeker vijf mensen aan te pas. "Karo komt hier nu vier jaar. Sindsdien helpen we hem altijd", vertelt René Peters van Knopenbad Montfoort.

Tekst gaat verder onder de video:

Man met ALS start inzamelingsactie voor zwembadlift: "In het water voel ik me ietsje vrijer".


INZAMELING
Karo is een inzamelingsactie gestart om een mobiele zwembadlift aan te kunnen schaffen voor het Knopenbad. Zo'n lift is bedoeld om mensen het zwembad in te helpen die dat niet zelfstandig kunnen.

De prijs voor de lift is hoog: zo'n 10.000 euro. Er is al een deel van het bedrag binnen doordat een van de bedrijven die de liften maakt heeft toegezegd te doneren. Karo hoopt dat er nog veel andere mensen geld willen overmaken, zodat de lift er met een beetje geluk komende zomer al is.

DANKBAAR
René Peters meet alvast de rand van het zwembad op. "43 centimeter breedte, hoogte 13 centimeter." Karo kijkt glimlachend toe. Hij is de mensen van het zwembad erg dankbaar dat ze hem al die tijd geholpen hebben. "Het zou geweldig zijn als die lift er komt. Maar niet alleen voor mij hoor, straks kunnen hopelijk ook andere mensen met een beperking gebruikmaken van een zwembadlift."

Voor de crowdfundingsactie is een Facebookpagina opgericht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -