Veel steun voor Wajonger uit Veenendaal die jubileumbonus misloopt

© RTV Utrecht / Annet Schut
VEENENDAAL - Je ontvangt een Wajong-uitkering en werkt al 12,5 jaar met veel plezier in een supermarkt in Veenendaal. Voor dit bijzondere jubileum wil je baas je een extraatje geven, maar dat mag volgens de regels van het UWV niet. Het overkwam de 32-jarige Jan uit Veenendaal.
Kees den Oudendammer, die de financiën voor Jan regelt, besloot het er niet bij te laten zitten en stuurde deze week een brief naar de Volkskrant om aandacht te vragen voor de strenge regels van de uitkeringsinstantie. Met resultaat: het leverde een stroom aan verontwaardigde reacties op.

DIJKHOFF

Het was de affaire rond het wachtgeld van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff waardoor Den Oudendammer besloot om in de pen te klimmen en de Volkskrant te schrijven. "Ik vroeg me af: hoe kan het dat de ene persoon extra geld krijgt zonder dat 'ie daarvoor hoeft te werken, terwijl de ander wordt gekort op een extraatje omdat hij 12,5 jaar in dienst is?"

TALLOZE REACTIES

Den Oudendammer ontving vandaag talloze reacties. "Dat was wel een bijzondere ervaring. Maar het meest bijzonder was één reactie. De brief had nog geen uur in de krant gestaan, toen ik werd opgebeld door een onbekend persoon. Die vrouw zei: 'meneer den Oudendammer, ik ben net 40 jaar bij de baas en heb wat extra's gekregen, ik ga wat geld aan Jan geven'. Dus die mevrouw heeft 50 euro overgemaakt. Ik zat met tranen in mijn ogen en dacht: wat bijzonder."
Het UWV liet eerder vandaag aan RTL Nieuws weten dat het uitkeren van een bonus soms een vervelende uitkomst voor een werknemer kan hebben. "Dit is het gevolg van de uitkeringsregels binnen de huidige Wajong."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.