RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KLM werkte niet mee met uitzetting Lili en Howick

AMERSFOORT - Luchtvaartmaatschappij KLM weigerde de Amersfoortse asielkinderen Lili en Howick uit te vervoeren toen ze vorig jaar september uit Nederland zouden worden gezet, ondanks dat de rechter daartoe had besloten. Hun tickets werden op de valreep geannuleerd, meldt De Telegraaf.

Dat blijkt uit gegevens die de Inspectie van Justitie en Veiligheid heeft verstrekt. Een directeur van KLM liet de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) de avond voor de geplande vlucht naar ArmeniŽ weten dat de tickets van de kinderen zouden worden geannuleerd, omdat de luchtvaartmaatschappij Lili en Howick niet mee wilde nemen.

De directeur-generaal Migratie van DT&V werd telefonisch te kennen gegeven dat de KLM niet mee wilde werken aan hun vertrek. Hierna moest de dienst halsoverkop op zoek naar een alternatief. Een buitenlandse luchtvaartmaatschappij bleek wel mee te willen werken. De vlucht stond gepland voor 8 september om 13.15 uur. Staatssecretaris Mark Harbers besloot daarna op het laatste moment dat Lili en Howick mochten blijven.

KLM houdt het bij een statement op de website: 'Over individuele uitzettingen doen we geen uitspraken vanuit privacyoverwegingen. Wat we in algemene zin kunnen melden is dat we vůůr elke uitzetting onze eigen risicoanalyse doen en daar worden meerdere veiligheidsaspecten in gewogen. Ook over de aard en weging van deze aspecten communiceren we niet, omdat dit security-informatie betreft. Deze analyse heeft destijds geresulteerd in het annuleren van de tickets van de Armeense kinderen in kwestie.'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -