RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schaatsen in de provincie: wakken zorgen voor problemen

1/4
WOERDEN/MAARSSEN - Er mag dan voorlopig nog geen natuurijs zijn, maar we kunnen in onze regio gelukkig al genieten van schaatsplezier. In verschillende plaatsen is er een schaatsbaan aangelegd.

Zo kunnen er in Maarssen de ijzers al worden ondergebonden. Voor het twaalfde jaar op rij is er een overdekte schaatsbaan in park Goudestein. Hoewel het tentzeil alle regen tegenhoudt, zorgt het natte weer van de afgelopen tijd toch voor wat kleine problemen, zegt Arjan van de Hoek, organisator van Maarssen on Ice.

CONDENS

"Het nadeel van een tentdak is dat er condens vanaf komt en dat veroorzaakt bulten op het ijs." Van de Hoek is dan 's ochtends al vroeg bezig om de bulten er met een speciale machine af te schrapen, zodat er straks weer volop geschaatst kan worden op een spiegelgladde baan.

Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij in Maarssen: stalagmieten op het ijs


In Woerden zijn de problemen nog iets groter dan in Maarssen. De ijsbaan wil vanavond de deuren openen, maar dan is er nog wel wat werk te verzetten. "We hebben nu nog twee wakken, dat is een groot probleem," zegt organisator Dick van der Woude. Het probleem lijkt te worden veroorzaakt doordat leidingen waar de koelvloeistof doorheen loopt plaatselijk zijn verstopt. Een monteur moet het euvel zo snel mogelijk oplossen.

Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij in Woerden: wakken zorgen voor problemen


SCHOOLKINDEREN

Zowel in Maarssen als in Woerden zijn het vooral schoolkinderen die van de baan gebruikmaken. "Veel kinderen kunnen nog niet schaatsen, dat kunnen wij ze hier leren," zegt Van de Hoek over zijn ijsbaan in Maarssen. Al gaat er uiteindelijk toch niets boven natuurijs, vindt hij. "Maar als dat ijs er dan komt, dan kunnen ze ook gelijk wat."

Dat is Van der Woude met hem eens. Natuurijs blijft voor de echte liefhebber de heilige graal. "Wij hopen ook dat die Elfstedentocht er nog gaat komen."

 In Maarssen worden de bulten op het ijs verwijderd In Maarssen worden de bulten op het ijs verwijderd | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -