RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist tot een jaar celstraf tegen Utrechtse autokrakers


UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag celstraffen tot een jaar geŽist tegen twee verdachten van autokraken in Utrecht. De mannen van 35 en 31 jaar worden verantwoordelijk gehouden voor in totaal tien autokraken in parkeergarages aan de Spoorstraat en Rijnkade.

In de meeste gevallen werden laptops buitgemaakt, soms ging het ook om geld of andere apparatuur. De verdachten werden uiteindelijk op beeldmateriaal van bewakingscamera's door agenten herkend.

De 35-jarige man wordt als hoofdverdachte beschouwd. Volgens het OM was hij bij alle tien de autokraken betrokken. Tegen hem werd dan ook een gevangenisstraf van een jaar geŽist. De man gaf aan een een baby van vijf maanden te hebben, maar de officier van justitie vond dit geen reden om een lagere straf te eisen. Volgens de officier weerhield de zwangerschap van zijn vrouw de verdachter er immers niet van om de autokraken te plegen.

Tegen de 31-jarige verdachte werd een gevangenisstraf van 10 maanden geŽist. De man zou bij acht van de tien kraken zijn betrokken. Deze verdachte voerde aan clusterhoofdpijn te hebben, wat een verblijf in de gevangenis zwaar zou maken. Ook hier ging de officier van justitie niet in mee. "Clusterhoofdpijn wens ik niemand toe", zei de officier, "maar dat was voor u blijkbaar geen reden om de autokraken niet te plegen".

Het OM vermoedt dat de twee betrokken zijn bij nog meer autokraken, maar kan dat vooralsnog niet bewijzen. De rechter doet over twee weken uitspraak. Een derde verdachte werd eerder al door de politierechter tot twaalf weken gevangenisstraf veroordeeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -