RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woningen en een fietsbrug: Nieuwegein beslist over uitbreiding centrum

NIEUWEGEIN/NIEUWEGEIN - Het centrum van Nieuwegein krijgt een boost als het aan de gebiedsmanager van City ligt. Al in 2017 werden de plannen gemaakt voor het centrum van de stad. Deze week besluit de gemeente over de toekomst van de binnenstad waar zo'n 16 miljoen euro mee gemoeid is. Samen met de verbouwing van het tram- en busstation gaat het om grote veranderingen voor Nieuwegein.

Wieger Apperloo, gebiedsmanager City Nieuwegein kijkt met vertrouwen uit naar de raadsvergadering van komende donderdag. De gemeenteraad besluit over de plannen die er zijn voor het centrum van de stad met daarin onder andere een fietsbrug over de Doorslag. Het gebied moet 'levendigheid en gezelligheid' creŽren, zo staat er in de plannen.

Eerder al werd een groot deel van het centrum opgeknapt met de komst van winkelcentrum City Plaza. Aan de oostkant van het winkelcentrum zijn nu nog grasvelden maar daar gaat verandering in komen. Apperloo vertelt: "Wat sowieso gaat gebeuren is dat hier 450 woningen komen. Goedkopere en duurdere woningen. We gaan ook de fietsroutes naar de stad verbeteren. En als de gemeenteraad positief stemt over een fietsbrug over de Doorslag dan kan je ook met de fiets via de oostkant de stad in."

"Aan de westkant van het centrum is het idee om de duurzaamste binnenstad van Nederland te worden.""
Wieger Apperloo

DUURZAAMSTE BINNENSTAD VAN NEDERLAND

De gebiedsmanager vindt het gesprek met de inwoners van Nieuwegein heel belangrijk voor de ontwikkeling van de stad. "In gesprekken met de Nieuwegeiners komt steeds naar voren dat mensen de binnenstad 'stenig' vinden." Daarom moet er worden gewerkt aan het groen in de stad. Aan de westkant van het centrum is het idee om de duurzaamste binnenstad van Nederland te worden."

"Wij kunnen wel horeca intekenen maar als de inwoners niet de stad inkomen en af en toe een biertje nemen dan komt er niemand en dan gaan die tenten binnen een jaar failliet en dan hebben we leegstand.""
Wieger Apperloo

Hoge ambities voor Nieuwegein worden er uitgesproken door Apperloo. Maar naast een duurzame binnenstad is het volgens hem ook belangrijk om de wensen van de inwoners te kennen. "We krijgen straks een paar nieuwe pleinen. Wat moet er dan bijkomen? We willen weten wat er moet zitten dat de Nieuwegeiner het gaat gebruiken. Wij kunnen wel horeca intekenen maar als de inwoners niet de stad inkomen en af en toe een biertje nemen dan komt er niemand en dan gaan die tenten binnen een jaar failliet en dan hebben we leegstand."

NIEUWEGEINER MOET DE AUTO UIT

In totaal zijn er plannen voor zestienhonderd tot tweeduizend woningen in het centrum van Nieuwegein. Maar die woningen kunnen er volgens Apperloo alleen maar komen als ook de fietsroutes en het openbaar vervoer goed geregeld worden. Het tram- en busstation wordt dan ook vernieuwd. Daar is 15 miljoen voor uitgetrokken.

"Nieuwegeiners zijn gewend om met de auto de stad in te gaan. We zien veel korte ritjes die met de auto gemaakt worden en wij denken dat als we de fietsverbindingen echt goed verbeteren dat mensen ook met de fiets naar het winkelcentrum komen",zegt Apperloo. En als het autoverkeer terugloopt is er volgens de gebiedsmanager meer ruimte over voor vergroening van de binnenstad.

Op 12 december neemt de gemeenteraad een beslissing over de plannen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -