RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Duwende Woerdense wethouder zat fout maar mag blijven

WOERDEN - De Woerdense wethouder Bolderdijk had SP-raadslid Wilma de Mooij niet mogen duwen. Dat was 'niet respectvol en fatsoenlijk'. Zo luidt het oordeel van de onafhankelijke klachtencommissie van de gemeente Woerden. Bolderdijk mag wel blijven zitten als wethouder.

De Mooij had een klacht tegen Bolderdijk ingediend nadat hij haar tijdens de raadvergadering van 31 oktober een forse duw had gegeven. Daarbij zou hij: 'weg jij!' hebben geroepen. Het SP-raadslid is blij met het oordeel van de klachtencommissie. "Het oordeel is netjes, keurig gedaan door de commissie, heel professioneel ook. En ik vind het een terechte uitkomst."

ONGEPAST

Het college zegt het incident 'te betreuren' en de duw 'ongepast' te vinden, maar gaat er vanuit dat het om een 'incident' gaat. "Er is geen reden om aan te nemen dat wethouder Bolderdijk nogmaals dergelijk gedrag gaat vertonen", aldus het college. Bolderdijk hoeft zijn wethouderschap dus niet op te geven.

En daar is De Mooij het niet mee eens. "Dit is een veel te makkelijk standpunt. Mensen houden hem een hand boven het hoofd terwijl de klacht heel duidelijk is. En het is niet niks, zou ik zeggen. Wat mij betreft heeft Bolderdjk een rode kaart gekregen. En dan is de consequentie dat hij niet meer mag blijven zitten. Hoe moet ik nog met hem samenwerken?"

DOORGAAN

19 december is de eerstvolgende raadsvergadering in Woerden waarin ze weer oog in oog met de duwende wethouder staat. De Mooij gaat daar gewoon bij aanwezig zijn. "Ik ben een professioneel, ik ga gewoon door met het werk. Ik blijf mijn standpunten verkondigen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -