RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Chantal Janzen 'wordt een kerstbal' voor Prinses Maxima Centrum

UTRECHT - Chantal Janzen en dertig andere bekende Nederlanders hebben een kerstsingle opgenomen om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Het liedje is een moderne versie van het nummer 'Ik ben een kerstbal' van Wim T. Schippers en werd origineel gezongen door Bert en Ernie.

Janzen is ambassadeur van het Utrechtse centrum voor kinderoncologie. Met het kerstnummer wil ze oproepen om in de decembermaand een stapje extra te zetten voor een ander. "Deze feestmaand is helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen een feest. Voor sommige mensen is dit ook een donkere maand. Dit nummer is voor iedereen die een beetje licht kan gebruiken, maar in het bijzonder in dit geval voor het Prinses Maxima Centrum en iedereen die daar werkt en mee te maken heeft."

Het leven is als een kerstboom en de ballen die je erin hangt kies je zelf uit"
Chantal Janzen

Waarom er gekozen is voor dit kerstliedje? "Wij dachten het leven is als een kerstboom en de ballen die je erin hangt kies je zelf uit. Dat zijn je vrienden, je geliefden, je naasten," zegt Janzen. "En zij maken jouw boom, en dus ook je leven, net een stukje mooier en dragelijker. Die mensen heb je nodig. Voor iedereen is dit nummer."

Aan het nummer werkten ook andere artiesten mee. Onder meer Willeke Alberti, Marco Borsato, Gerard Joling, Claudia de Breij en Gordon zijn te horen in het liedje. De opbrengsten van het downloaden en streamen van het kerstnummer gaan naar het goede doel.

KERSTTRUIEN
Ook met de verkoop van speciale kersttruien wordt geld opgehaald. "Voor de clip hadden we truien gemaakt voor alle artiesten. Ook die trui hebben we op de markt gebracht. De mensen kunnen die trui kopen en een deel van de opbrengst gaat naar het Prinses Maxima Centrum."

Meer informatie over het kerstnummer is te vinden op de site van het Prinses Maxima Centrum. Het liedje is onder meer te vinden op Spotify.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -