RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse vrijwilligers in het zonnetje: 'Die waardering is echt onbeschrijfelijk'

1/5
UTRECHT - Deze maand is de maand van de vrijwilligers. Utrecht is trots op de meer dan 100.000 vrijwilligers die zich inzetten in de stad. Al die mensen maken de stad een beetje mooier. Op de dag van de vrijwilliger zijn mensen die zich belangeloos voor een ander inzetten, in het zonnetje gezet.

In de stad Utrecht werd in Central Studios een groots diner gegeven voor 500 vrijwilligers en werd de Vrijwilligerstrofee uitgereikt. Als bedankje voor hun tomeloze inzet, maar ook als duwtje in de rug voor iedereen die de weg naar het vrijwilligerswerk nog niet gevonden heeft.

De Utrechtse Vrijwilligers Trofee wordt elk jaar uitgereikt. Uit de meer dan 150 inzendingen zijn 6 organisaties en 3 individuele vrijwilligers genomineerd. Elk jaar is er één prijs voor een individuele vrijwilligers en één voor een lokaal initiatief of organisaties.

 zwemles door de Stichting Blauwe Vogel 74. zwemles door de Stichting Blauwe Vogel 74. | Foto: RTV Utrecht

Een aantal wethouders heeft een taart gebracht naar organisaties waar vrijwilligers actief zijn. Wethouder Maarten van Ooijen was deze week ingesprek met vrijwilligers van de organisatie "WIL in je buurt". Met een taart bedankte hij hen voor hun inzet en hij ging met nieuwe ideeën naar huis.

 wethouder Maarten van Ooijen op bezoek bij WIL wethouder Maarten van Ooijen op bezoek bij WIL | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose

Burgemeester Jan van Zanen sprak de genomineerden toe in een eerder opgenomen filmpje dat op de grote schermen in Central Studios te zien was. Hij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk vrijwilligerswerk is.

 Burgemeester Jan van Zanen doet ook vrijwilligerswerk. Burgemeester Jan van Zanen doet ook vrijwilligerswerk. | Foto: Aneo Koning

S.v.e.T., Sport voor een Toekomst, is een van de winnaars. Bij S.v.e.T kunnen mensen die het moeilijk hebben samen sporten, zoals ex-dak en thuislozen, vrouwen uit een blijf-van-mijn-lijfhuis of ex-verslaafden. Over S.v.e.T zei juryvoorzitter Melody Deldjou Fard: "De laagdrempelige sfeer en de trotse vrijwilligers die het bijna niet geloofden dat ze genomineerd waren vond de jury prachtig om te zien".

Breakdance coach Lorenzo Stamper won de individuele trofee. Over hem zei Deldjou Fard: "Jongeren onder zijn hoede leren meer weerbaar te zijn, zelfvertrouwen op te bouwen en te durven dromen en ervoor te gaan."

In de DocU "Utrecht Bedankt" is te zien wat de winnaars en andere genomineerden zo bijzonder maakt. Als u zelf vrijwilligerswerk wilt doen kijk dan in de vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Utrecht. De hele maand kunnen alle vrijwilligers uit de stad Utrecht een cadeautje uitzoeken op Utrecht Bedankt

Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2019


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -