RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schippers vrezen voor lot vrouw na onwelwording bij Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Schippers leven erg mee met het schippersechtpaar dat deze week in Nieuwegein van boord werd gehaald met zware vergiftigingsverschijnselen. Hun schip was geladen met veevoer, maar er was een veel te hoge concentratie gifgas gebruikt om ratten te bestrijden.

Beide schippers hebben dagen op de intensive care afdeling van het ziekenhuis in Nieuwegein gelegen. Vooral de vrouw zou er slecht aan toe zijn. Volgens de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) wordt een van de schippers in coma gehouden.

De ASV laat aan RTV Utrecht weten dat de schippers achttien uur lang in de schadelijke lucht met gifgas hebben gelopen. Onderzoek moet duidelijk maken wie verantwoordelijk is.

De inspecties SZW en ILT onderzoeken of ook andere schepen kampen met giftige gassen uit de lading. Volgens het vakblad Schuttevaer zou het gaan om 13 tot 22 schepen die ook zonnebloempellets hebben geladen uit een zeeschip in de Amsterdamse haven.

De boot ligt nu aan een steiger vlakbij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Met hekken is de toegang naar het schip belemmerd. Met vlaggen aan de zijkant van het schip wordt gewaarschuwd voor de giftige stof.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -