RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lorenzo Stamper wint Utrechtse Vrijwilligerstrofee voor 'tomeloze inzet' in Buurthuis Zuilen

UTRECHT - Lorenzo Stamper heeft de Utrechtse Vrijwilligerstrofee gewonnen voor zijn werk in Buurthuis Zuilen. De 32-jarige vrijwilliger begeleidt jongeren met breakdance. "Vaak hebben de jonge jongens buiten het breakdancen niet veel meer om zich op te verheugen. Na de training zijn ze blijer dan bij binnenkomst. Dat is goud!"

Organisatie S.V.E.T (Sport voor een Toekomst) won de eerste vrijwilligersprijs, een bedrag van 2.500 euro, voor beste organisatie. Deze stichting is onderdeel van het Leger des Heils en biedt mensen die het lastig hebben in de samenleving een plek om te sporten.

"Deze groep verslaafden, dak- en thuislozen, vluchtelingen of mensen met een psychiatrische- of psychische aandoening voelen zich door sporten weer onderdeel van een team", aldus Buurtsportcoach Kees Grovenstein. "Ze voelen zich verantwoordelijk voor dat team en gaan ook met hun eigen problematiek aan de bak. Je ziet de ontwikkeling die de vrijwilligers zelf doormaken als ze eenmaal een doel voor ogen hebben."

De tweede prijs - een bedrag van 1.500 euro - was voor Voedselpakketten uit het Hart. Met donaties van mede-Utrechters stellen ze elke twee weken pakketten samen, als steuntje in de rug voor mensen die moeite hebben rond te komen, maar niet in aanmerking komen voor de reguliere voedselbanken. "Sommige gezinnen houden net een tientje teveel over voor andere voedselbanken of hebben schulden bij naasten of familie", aldus vrijwilliger Yasmina Youjil.

De prijzen werden in Central Studios in de Utrechtse wijk Zuilen uitgereikt door wethouder Maarten van Ooijen. De evenementenlocatie werd omgetoverd tot pop-up restaurant, waar voorafgaand aan de prijsuitreiking een diner voor vijfhonderd Utrechtse vrijwilligers werd georganiseerd.

Op zondag 15 december zendt RTV Utrecht de documentaire 'Utrecht Bedankt' uit, over de inzet van deze vrijwilligers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -