RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Chaos na windvlaag bij kerstmarkt in Baarn: "We kunnen de helft weggooien"

1/2
BAARN - Door een harde windvlaag is de jaarlijkse kerstmarkt van zorginstelling Sherpa flink geruÔneerd. Al bijna twintig jaar verkoopt de instelling voor mensen met een lichamelijk en geestelijke beperking kerstbomen op het terrein van de ijsbaan in Baarn. Daarnaast worden door de cliŽnten geknutselde spulletjes verkocht. Met de opbrengst wordt bijvoorbeeld werkkleding of gereedschap gekocht.

Daar kwam vanmorgen binnen een paar minuten verandering in. De wind heeft de tent met alle spulletjes omvergeblazen. De tent werd honderd meter verderop tegen een lichtmast teruggevonden.

"Het is er niet meer. We kunnen bijna de helft van de spullen weggooien. Ik heb hier vuilniszakken vol met kaarsjes die kapot zijn en vogelhuisjes die uit elkaar gevallen zijn", vertelt Joost Kok van Sherpa beduusd.

De cliŽnten van de instelling weten nog niet dat een flink deel van hun zelfgemaakte spullen kapot is. "Ze horen het morgen pas. We ruimen eerst op en kijken wat er te redden valt. Als ze op het werk komen, zullen we ze het vertellen. We willen niet dat ze zich nu zorgen maken", benadrukt Kok.

Gelukkig kan de verkoop van kerstbomen wel gewoon doorgaan. Toch kan de instelling wel wat extra hulp gebruiken na de windvlaag. "Het was een ontzettend dure tent. Hij moest brandvertragend zijn enzo en in de zorg hebben we al niet veel geld voor zulke dingen. We kunnen nu wel wat hulp gebruiken. Als iemand nog een tent heeft liggen die we kunnen lenen dan hoor ik het graag. Dan kunnen we in ieder geval nog wat onderdak aan de mensen bieden", aldus Kok.

 De tent kwam tegen een lichtmast tot stilstand De tent kwam tegen een lichtmast tot stilstand | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -