Feest voor Kees: hij maakt zijn duizendste duik in de Vinkeveense Plassen

Kees Fransen en zijn kleinzoon
Kees Fransen en zijn kleinzoon © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
VINKEVEEN - Kees Fransen uit Mijdrecht maakte zondag zijn 1000ste duik. Hij sprong 's ochtends in de Vinkeveense Plassen en toen hij weer boven water kwam werd hij in het zonnetje gezet door vrienden en familie. "Het is een goedlachse man die altijd voor iedereen klaar staat", vertelt een trotse vriend.
Nadat Kees in 2007 zijn eerste duik maakte was hij direct verkocht. "Duiken geeft me heel veel rust", vertelt Kees. "Heerlijk zweven, ontspannen." Dat gevoel wil hij met iedereen delen. Inmiddels heeft Kees ook ongeveer 150 mensen geholpen met het behalen van een duikbrevet. Genoeg reden voor een feestje ter ere van hem.
Kees tijdens zijn 1000ste duik

FEEST

In een café aan de Vinkeveense Plassen wordt Kees omringd door vrienden en familie. "Hij houdt er helemaal niet van om in het zonnetje gezet te worden", lacht goede vriend Rolf Müller. "Maar dat gaat vandaag toch echt gebeuren."
Op tafel staat een grote taart met een foto van Kees, tijdens één van zijn vele duiken. "Het is een dag vol verrassingen", zegt een verlegen Kees. "Hij vindt dit heel ongemakkelijk", vertelt zijn zoon Wouter lachend. "Maar vandaag moet hij de complimenten aanvaarden, inplaats van wegwuiven."

VRIJWILLIG

Vrienden en familie omschrijven Kees als een rots, een papa en als iemand die veel rust uitstraalt. Mede daarom is hij zo'n goede hulp tijdens duiklessen. "Op zijn speciale manier stelt hij je op je gemak", legt Rolf uit. "En dan opeens kun je duiken. Dankzij Kees!"
Duikles geven doet Kees als vrijwilliger. "Het mooiste is als mensen die bang waren, aan het eind zeggen toch een mooie duik te hebben gemaakt", legt Kees uit. "Hij vindt het heel erg mooi om mensen te zien groeien", vult Wouter aan.
Kees Fransen omringd door vrienden en familie na zijn 1000ste duik
Kees Fransen omringd door vrienden en familie na zijn 1000ste duik © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
Taart voor Kees Fransen na zijn 1000ste duik
Taart voor Kees Fransen na zijn 1000ste duik © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.