RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder test eerste geluiddempende glasbakken in Nieuwegein: 'Ik hoor nog wel wat'

1/3
NIEUWEGEIN - De eerste glasbakken met geluiddempers zijn vanochtend geplaatst in de wijk Rijnhuizen in Nieuwegein. Ze staan op een industrieterrein met bedrijfspanden die worden verbouwd tot woningen. "Daarom hebben we ze hier alvast neergezet, omdat het erg handig is voor de toekomstige bewoners", aldus wethouder Marieke Schouten.

De nieuwe bakken zijn van geluiddempend materiaal voorzien om geluidsoverlast te voorkomen. Schouten liet eerder al weten dat de gemeente de geluiddempende bakken nog niet had getest. Maar na het plaatsen van de nieuwe bakken vanochtend, heeft ze het uitgeprobeerd.

 De glasbakken in Rijnhuizen zijn vanaf nu voor iedereen te gebruiken. De glasbakken in Rijnhuizen zijn vanaf nu voor iedereen te gebruiken. | Foto: RTV Utrecht/Elisa van der Vlist

Schouten gaat met haar oren dichtbij de glasbak staan en gooit een paar glazen potten in de gaten van de bak. "Ik hoor nog wel wat", zegt ze. "Maar het is veel minder dan eerst." Het is dus niet helemaal geluidstil maar het klinkt wel minder hard vergeleken met de oude bakken, waar het glas op metaal viel. Nu valt het glas op een geluidsabsorberende schuimplaat, een zacht bedje dus.

Nieuwegein legde RTV Utrecht eerder al uit hoe de containers werken


Het blijft niet alleen bij de wijk Rijnhuizen. Alle glas en papierbakken in Nieuwegein worden vervangen met de geluiddempende bakken. De gemeente denkt eind februari, begin maart klaar te zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -