RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewonersplan voor herinrichten Maliebaan is goedkoper

UTRECHT - Het alternatieve plan dat omwonenden van de Maliebaan hebben gemaakt voor de toekomst van hun straat, is iets goedkoper dan het plan van de gemeente. Dat schrijft wethouder Lot van Hooijdonk aan de gemeenteraad. Het gaat om een verschil van een half miljoen tot een miljoen euro.

De gemeente wil de straat in Utrecht-Oost autoluw maken. Het midden van de Maliebaan wordt volgens het plan een groene promenade voor fietsers en wandelaars. Het verkeer kan dan langs beide zijden van de promenade rijden.

Omwonenden vreesden voor een verkeersinfarct en dienden een petitie met een alternatief plan in. De initiatiefnemers willen de middenbaan inrichten naar voorbeeld van de Maliesingel: een fietsstraat waar de auto te gast is. De wethouder beloofde in september onderzoek te doen naar het plan van de bewoners.

Volgens Van Hooijdonk komen de kosten voor beide plannen grotendeels overeen. Het verschil zit in de parallelwegen langs de hoofdrijbaan. Omdat die in het plan van de gemeente wel worden aangepakt en in het plan van de bewoners niet, leidt dat tot meer kosten. Van Hooijdonk verwacht dat de echte kosten hiervoor iets lager uitvallen omdat de parallelwegen sowieso moesten worden opgeknapt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -