RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen crisisteam na sluiting zorglocaties in Montfoort

MONTFOORT - De gemeente Montfoort gaat geen crisisteam optuigen nu zorginstellingen De Bloesemhof en De Vlinderhof gaan sluiten. Een motie die oppositiepartijen indienden, kreeg geen meerderheid in de raad.

Bij de twee instellingen kunnen ouderen terecht voor zorg, wonen en dagbesteding. Toen bekend werd dat de instellingen vanwege financiŽle problemen moesten sluiten, organiseerde de leden van Behoud Ouderenzorg Montfoort een demonstratie waar vierhonderd mensen op afkwamen.

De demonstranten wilden dat de zorgtaken die de instellingen boden voor Montfoort bleven behouden. Daarnaast zouden de ouderen zo min mogelijk last van de sluiting moeten krijgen. Dat was ook de strekking van de motie die ChristenUnie, SGP, CDA en Lokaal Montfoort. Het crisisteam zou hierover in gesprek moeten gaan met alle betrokken partijen.

Angelique Huntink van Behoud Ouderenzorg Montfoort is zeer teleurgesteld dat de motie werd weggestemd. "Wij moeten hier echt even van bijkomen," zegt zij. Een motie van de coalitiepartijen en D66 om te onderzoeken welke vormen van ouderenzorg Montfoort moet bieden en waar in de gemeente dit zou kunnen, kreeg wel een meerderheid.

Die motie roept ook op om te kijken welke mogelijkheden de gedupeerde ouderen kan worden geboden totdat er een definitieve oplossing is. Maar dit is volgens Huntink volstrekt onvoldoende. "Dat is geen oplossing voor de korte termijn. Er zijn op dit moment wel crisisplekken gecreŽerd, maar daar willen de ouderen niet naar toe. Onze ouderen krijgen op deze manier geen handreiking van de coalitiepartijen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -