RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanhouding voor Nieuwegeinse 'WK-moord' uit 2010, verdachte was al eerder in beeld

NIEUWEGEIN - De politie heeft vanmorgen een 42-jarige man uit de gemeente Woerden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Richard Houtveen in Nieuwegein. Hij werd doodgestoken na de WK-finale in 2010.

De moordzaak kwam weer in beweging dankzij nieuwe informatie die het Cold Case Team van de politie Midden-Nederland heeft onderzocht. De afgelopen weken is verschillende keren gezocht in een kanaal in Nieuwegein. Daarbij trof de politie het mogelijke wapen aan.

De man die is aangehouden zat al eerder vast voor de dood van Houtveen. Toen kwam het niet tot vervolging. "We kunnen nu geen details geven over de precieze bezwijzen die zijn verzameld, maar het is genoeg voor een nieuwe aanhouding buiten heterdaad", laat politiewoordvoerder Martin de Wit weten aan RTV Utrecht.

De 25-jarige Houtveen werd op 11 juli 2010 gedood in het centrum van Nieuwegein. Hij bekeek daar de WK-finale van het Nederlands elftal op een groot scherm. Na afloop van de wedstrijd raakte de Nieuwegeiner betrokken bij een ruzie op straat. Tijdens het conflict werd Houtveen neergestoken. Hij liep nog enkele meters verder, maar zakte daarna op straat in elkaar.

Na het vastlopen van het onderzoek werd de zaak in 2012 overgedragen aan het Cold Case Team. Sinds 2017 is in stilte aan de zaak gewerkt. "Het dossier kon in die jaren verder worden aangevuld met nieuwe informatie en nieuwe getuigen", laat het rechercheteam weten. Begin dit jaar kwam de zaak weer in de publiciteit nadat de politie het publiek in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht en Opsporing Verzocht opnieuw vroeg om mee te denken.

Het Cold Case Team is blij met de ontwikkelingen in de zaak. "We hebben nauw contact onderhouden met de familie. Voor hen is het altijd onverteerbaar geweest dat er niemand veroordeeld is voor de dood van Richard. We hopen dat voor hen aan die onzekerheid nu eindelijk een einde gaat komen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -