Kort nieuws: Scooter onderuit, vrouw gewond

REGIO - In de Utrechtse binnenstad is een scooterrijdster gewond geraakt. Op de Potterstraat moest de 19-jarige Bilthovense vol in de remmen voor een overstekende fietser. Hierdoor verloor ze de macht over het stuur en kwam ze ten val De vrouw liep heupletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
* In Soest is een man aangehouden voor het negeren van een stopteken. Agenten zagen de man rijden over de Koninginnelaan en wilden hem controleren omdat hij nog een aantal boetes open had staan. Maar de 21-jarige man was niet van plan te stoppen en drukte zijn gaspedaal verder in. Vervolgens reed hij door rood en nam een rotonde linksom. De man werd uiteindelijk wel aangehouden; hij kreeg drie boetes van in totaal 270 euro.
* Er komt weer een opruimactie aan op het stationsplein Driebergen-Zeist. Alle fietsen die niet in een klem van één van de stallingen staan, worden verwijderd. De gemeente haalt de fietsen weg ze het plein onveilig maken en omdat het er niet netjes uitziet.. Tijdens de vorige verwijderingsactie in september 2007 zijn 235 fietsen weggehaald.
* Op de parallelweg van de A2 op de Lekbrug bij Vianen zijn 64 automobilisten bekeurd. Ze negeerden massaal de geslotenverklaring, zowel aan de kant van Nieuwegein als aan de kant van Vianen. De politie controleerde 's ochtends en 's middags omdat er de laatste tijd veel klachten waren binnengekomen dat automobilisten illegaal over de parallelweg reden. Veel mensen proberen zo de files op de Lekbrug te omzeilen.
In Zeist is een schennispleger van straat gehaald. De man zat op een bankje aan de Oude Arnhemseweg en had zijn geslachtsdeel uit zijn broek hangen. Agenten zagen de schennispleger zitten en vroegen hem zijn broek weer te sluiten. Toen dat was gebeurd, werd de man aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.