Kort nieuws: Bonnenregen voor omzeilen A2

REGIO - Tientallen automobilisten hebben hun sluipgedrag in Vianen met een bekeuring moeten bekopen. Ze namen de Jan Blankenbrug om de files op de A2 te omzeilen. De politie hield een controle na klachten van fietsers en bromfietsers en schreef 75 bonnen uit.
* Alle nieuwe of gerenoveerde schoolgebouwen in Utrecht moeten zonnecollectoren krijgen, stelt GroenLinks. De komende jaren worden zo'n negentig schoolgebouwen gebouwd of opgeknapt. Volgens de partij is het zonde om dan geen gebruik te maken van duurzame energie.
* De Utrechtse tramlijn profiteert mee van miljoenen uit Den Haag. Minister Eurlings kondigde gisteren aan 1,2 miljard euro uit te trekken voor verkeer en vervoer. Tweehonderd miljoen daarvan is bestemd voor het regionale spoor. Een gedeelte van dat geld gaat naar de tramlijn die gepland is tussen Utrecht Centraal en De Uithof.
* Ziekenhuizen zien kindermishandeling vaak over het hoofd als een kind bij de eerste hulp komt. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, meldt Trouw. Volgens de inspectie ontbreekt het aan goed beleid en zijn medewerkers nauwelijks geschoold om kindermishandeling te kunnen herkennen.
* Een nieuwe route voor wandelliefhebbers in de provincie. Vandaag wordt in Bunnik het Kromme Rijnpad geopend. De wandelroute van 29 kilometer loopt van Utrecht naar Wijk bij Duurstede. Het pad volgt voor een groot gedeelte het vroegere Jaagpad, wat gebruikt werd om schepen voort te trekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.