RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cel voor Amersfoortse sportschoolmedewerker na seks met 14-jarig meisje

AMERSFOORT - Een 28-jarige man uit Amersfoort is veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk omdat hij twee keer seks had met een 14-jarig meisje. De twee kenden elkaar van de sportschool waar de man werkte.

Eind 2017 leerden de twee elkaar kennen. Al na twee maanden kregen de personal trainer en het tienermeisje een relatie. De sportschoolmedewerker was toen 27 jaar oud en wist dat zijn vriendin 14 was. Ook wist hij volgens de rechter dat het meisje een problematische thuissituatie had en 'kwetsbaar' was.

HOTEL
De moeder van het meisje vroeg de sportschoolmedewerker te stoppen met de relatie, maar tevergeefs. In maart 2018 nam hij het kind twee keer mee naar een hotelkamer om seks te hebben.

De rechter neemt het de man kwalijk dat hij berekenend te werk ging. "Hij had alleen oog voor zijn eigen behoeften en stond niet stil bij de (psychische) gevolgen van zijn handelen voor het jonge slachtoffer."

ONSCHULDIG
De verdachte blijft ook na zijn veroordeling ontkennen dat hij seks heeft gehad met het meisje. Hij houdt vol dat ze liegt, net als haar hulpverleenster. Die laatste verklaarde in de rechtbank dat ze in een telefoongesprek hoorde dat de verdachte de seks bevestigde tegenover het slachtoffer.

Naast de gevangenisstraf moet de sportschoolmedewerker ook een schadevergoeding van 2500 euro betalen aan het meisje.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -