RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe hoop op bus door Schaakwijk

UTRECHT - De inwoners van de Utrechtse Schaakwijk kunnen hopen dat buslijn 4 behouden blijft voor de wijk. De SP-fractie in Provinciale Staten dient morgen een motie in, die oproept om het busvervoer door de wijk niet te schrappen. Eerder liet gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) weten dat de bus in de nieuwe dienstregeling niet meer terug komt.

De bus heeft nu nog nummer 4, maar wordt omgenummerd naar lijn 7. Daarnaast rijdt hij in de nieuwe dienstregeling niet meer door de Prinses Irenelaan, maar neemt de kortere route via de Prins Bernhardlaan. Buurtbewoners zijn daar boos over en haalden in korte tijd ruim 900 handtekeningen op. Gedeputeerde Schaddelee nam die vorige week in ontvangst, maar hij zei er bij dat hij niets voor de bewoners kan doen.

KWALITEIT WEEGT ZWAARDER
Daar denkt de SP anders over. Fractievoorzitter Andrea Poppe zegt in een motie: "De Staten hebben eerder dit jaar een motie aangenomen, die uitspreekt dat de kwaliteit van het openbaar vervoer zwaarder weegt dan het ooit vastgelegde aantal dienstregelingsuren." Volgens Poppe is er voldoende geld beschikbaar voor een oplossing. In de begroting is juist voor dit soort situaties geld vrijgemaakt.

Ik hoop dat de ouderen in de Schaakwijk een mooi kerstcadeau krijgen en bereikbaar blijven."
Yet van den Bergh (actievoerder)

Actievoerster Yet van den Bergh reageert voorzichtig blij op de motie. "Ik hoop dat de motie een meerderheid haalt en dat de ouderen een mooi kerstcadeau krijgen en ook komend jaar bereikbaar zijn."

Of de motie het haalt is nog de vraag. Coalitiepartij PvdA vindt het een sympathiek plan van de SP. Julie d'Hondt: "Wij overwegen de motie te ondersteunen tenzij de gedeputeerde aangeeft dat die onuitvoerbaar is." Coalitiegenoot GroenLinks laat via een woordvoerder weten dat ze de motie nog niet kennen, maar dat de kans groot is dat ze hem gaan steunen.

Een aantal bewoners van de Schaakwijk is van plan morgen bij de vergadering van Provinciale Staten aanwezig te zijn om hun wensen kracht bij te zetten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -