Wind speelt reparatie 'kerstboom IJsselstein' parten

© RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - De kapotte lampjes in een van de tuien van de Gerbrandytoren in IJsselstein kunnen nog niet gerepareerd worden. "Het waait nu nog te hard, dus we zullen even geduld moeten hebben", zegt Mischa van Santen, bestuurslid van de Stichting Kerstboom.
Afgelopen weekend is de boom voor de 21ste keer ontstoken. Gisteren kwam de kink in de kabel. Een groot probleem wil van Santen het niet noemen. "Volgens mij zijn het zes van de 120 lampjes, dus heel veel stelt het niet voor. Het is niet anders dan een elektrische verbinding, die vermoedelijk door de harde wind niet meer werkt. We gaan het van de week wel even fixen", zegt Van Santen hoopvol.
Van Santen denkt ook dat reparatie niet al te ingewikkeld zal zijn. "We maken dan even de betreffende kabel aan de onderkant los, want het probleem lijkt daar te zitten. Dan hopen we door hem te laten vieren dat we erbij kunnen. En dan kunnen we dat vrij gemakkelijk oplossen, dat is niet meer dan een schroevendraaier en een klemverbinding."
Ondanks dat er maar weinig lampjes uit zijn, valt het omstanders wel op. "Mensen worden er wakker van, dat betekent dat er naar de boom gekeken wordt. Precies de bedoeling!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.