RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Actiegroep Montfoort nodigt minister uit om te kijken naar ouderenzorg

MONTFOORT - Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is van harte welkom in Montfoort om met eigen ogen te zien hoe het is gesteld met de ouderenzorg in die gemeente. "Wij nodigen u van harte uit om het gesprek aan te gaan en ons mooie Montfoort te laten zien. Daar waar mensen geboren en getogen zijn en graag ook hun oude dag willen doorbrengen. Laat onze ouderen niet ver(t)rekken", schrijft de Actiegroep Behoud Ouderenzorg Montfoort (BOM) in een open brief aan de minister.

BOM wil graag met De Jonge in gesprek over de Bloesemhof en de Vlinderhof. Die twee instellingen voor ouderenzorg en dagbesteding verdwijnen volgend jaar. De ouderen moeten daarom verhuizen. Inwoners van Montfoort voeren al weken actie voor behoud van de ouderenzorg in hun gemeente. Ze zijn bang dat er straks helemaal niks meer overblijft.

"Montfoort, Nederland, heeft alleen nog maar meer zorgplekken nodig. Toch verdwijnt hier kleinschalige zorg in de buurt, terwijl wij de komende jaren meer dagbesteding, meer begeleiding en zeker ook meer ondersteunig van mantelzorgers nodig zullen hebben, zo dicht mogelijk bij huis. Minister, komt u wel voor ons op?", schrijft de actiegroep in de brief aan de minister.

Vorige week werden er door de SP Kamervragen gesteld over de situatie in Montfoort. De partij wil van de minister weten wat hij gaat doen om de sluiting van de zorginstellingen te voorkomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -