RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zo gaat Amersfoort Centraal er (waarschijnlijk) uitzien

1/3
AMERSFOORT - Het stationsgebied van Amersfoort krijgt een heel ander aangezicht. Waar nu scooters en fietsen rij aan rij staan, komen bomen en terrasjes. En de taxistandplaats wordt omgetoverd tot een stationsplein met fonteintjes. Dat is te zien in een artist impression van het gebied rond Amersfoort Centraal. Gisteravond is het filmpje getoond aan de gemeenteraad.

Sinds 2016 zijn er plannen om het gebied grondig aan te pakken. Met name het grote aantal geparkeerde fietsen is een doorn in het oog van de gemeente. Plannen voor een ondergrondse kelder met plaats voor 5.200 fietsen zorgde voor veel opschudding bij buurtbewoners. Zij vreesden voor overlast bij de ingang van de kelder. De entree voor de geplande kelder werd daarom verplaatst. Begin deze maand stemde de raad in met de bouw van een fietsenkelder met een ingang op het Stationsplein.

 Entree van de nieuw te bouwen fietsenkelder op het Stationsplein in Amersfoort Entree van de nieuw te bouwen fietsenkelder op het Stationsplein in Amersfoort | Foto: Karres en Brands

De plannen voor het stationsgebied krijgen met de artist impression steeds meer vorm. Begin volgend jaar stemt de raad definitief over de make-over.

Artist Impression van stationsgebied Amersfoort Centraal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht