RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark

1/2
RHENEN - In Ouwehands Dierenpark in Rhenen in een ijsbeertweeling geboren. Het duo kwam al op 27 november ter wereld maar de dierentuin maakte de geboorte vandaag pas bekend. Het geslacht van beide diertjes is nog onduidelijk.

Moeder Freedom kreeg in januari bezoek van ijsbeermannetje Walodja. In de paartijd, die van maart tot eind april duurt, is de tweeling verwekt.

De tweeling maakt het goed en verblijft in een kraamkamer in Ouwehands. Hiermee wordt de situatie in het wild nagebootst. De groei van de diertjes kan alleen worden gevolgd met camerabeelden en geluid in het kraamhol. De beestjes zijn waarschijnlijk in het voorjaar voor het eerst voor het publiek te zien. Dan wordt ook pas duidelijk hoe de tweeling gaat heten.

IJsbeertweeling in het kraamhol in Ouwehands Dierenpark


BEROEMDE TWEELING
Het is niet voor het eerst dat er in Rhenen een ijsbeertweeling is geboren. Sinds 2009 zijn er vier geboren in de dierentuin. De geboorte van een tweeling in 2011 werd gefilmd door de BBC. Hierover ontstond ophef omdat de makers de suggestie wekten dat de ijsbeertjes uit de Rhenense dierentuin op de Noordpool waren geboren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -