RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buslijn door Utrechtse Schaakwijk definitief van de baan

UTRECHT - De laatste hoop om komend jaar een buslijn in de Utrechtse Schaakwijk in Zuilen te behouden is vervlogen. Over een voorstel van de SP om busvervoer snel in de wijk terug te krijgen is in Provinciale Staten gedebatteerd, maar kreeg uiteindelijk geen meerderheid.

Aanstaande zondag wordt een nieuwe dienstregeling in de provincie in gebruik genomen. Daarmee wordt buslijn 4 omgenummerd naar buslijn 7 en wordt er niet meer door de Utrechtse Schaakwijk gereden. Bewoners uit de wijk tekenden verzet aan omdat ze soms honderden meters verder moeten lopen dan nu het geval is. Vooral voor oudere mensen kan dat vervelend zijn.

GroenLinks en PvdA twijfelden erg over het voorstel van de SP, maar gaan er vanuit dat gedeputeerde Arne Schaddelee de toezegging die hij vorige week deed nakomt. Op een bijeenkomst met bewoners zei hij dat hij in maart en april met bewoners van de Schaakwijk in gesprek gaat om te zoeken naar een oplossing. In het debat herhaalde hij deze woorden en partijen gaan hem daar aan houden.

Schaddelee gaf in het debat aan dat het voorstel van de SP te scherp was geformuleerd. "De motie wekt de suggestie dat we de dienstregeling de komende week, dan wel niet de komende 2 á 3 maanden aan gaan passen. Dat gaan we niet doen, dat is niet het eerlijke verhaal."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -