Prostitutiezone het Nieuwe Zandpad in Utrecht wederom later open

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Als het aan de gemeente Utrecht ligt, kan prostitutiezone het Nieuwe Zandpad in de wijk Overvecht vanaf de zomer van 2022 gebruikt worden. Dat betekent dat er weer vertraging is opgelopen in het proces van de nieuwe prostitutiezone. Eerder zou het Nieuwe Zandpad namelijk in het tweede kwartaal van 2021 open gaan.
Dat is volgens de nieuwe planning dus ruim een jaar later, zo blijkt uit een brief van burgemeester Jan van Zanen aan aan de raad. Aan het einde van volgend jaar wordt bekend welke aannemer de nieuwe panden gaat bouwen en exploiteren, als het aan de gemeente ligt.

EXPLOITANTEN ZOEKEN

Er wordt weer een tender uitgeschreven, dat is een oproep aan geïnteresseerde ondernemers om het Nieuwe Zandpad te bouwen. Drie eerdere pogingen van de gemeente mislukten. Sommige ondernemers kwamen niet door de Bibob, dat is een onderzoek naar de achtergrond van bedrijven. Anderen konden zich niet vinden in de voorwaarden.
Op de nieuwe prostitutiezone is straks ruimte voor 96 werkplekken. Dat is uit te breiden naar maximaal 128 werkruimtes, die ook via internet te huren zijn. Het is minder dan de beoogde 162 ramen om ervoor te zorgen dat het voor exploitanten interessant wordt om het komende jaar te reageren op de tender. Na controle kan aan het begin van 2022 begonnen worden met de bouw. Later in het jaar kan het Nieuwe Zandpad dan open gaan, mits er niet weer een vertraging is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.