Wie wordt de seniorenburgemeester van Utrecht? Dit zijn de drie kandidaten

Corrie Huiding, Aad Burger en Ronald Kalka
Corrie Huiding, Aad Burger en Ronald Kalka © RTV Utrecht
UTRECHT - De stad Utrecht krijgt een eigen seniorenburgemeester. Het initiatief daarvoor komt van de Adviescommissie voor Ouderenbeleid, die van de gemeente meer daadkracht wil bij het ouderenbeleid, want volgens veel ouderen schoort het daar nog aan in de stad.
"Ik denk dat wij alle drie hetzelfde idee hebben en dezelfde missie: er moet meer gebeuren voor ouderen", zegt Corrie Huiding. Samen met Ronald Kalka van welzijnsorganisatie Asha en oud-PvdA-lid Aad Burger is zij genomineerd om de eerste seniorenburgemeester te worden.
"De seniorenburgemeester moet er komen om de problemen waar ouderen mee te maken hebben goed onder de aandacht te brengen", vult Ronald Kalka aan. "Dat kunnen bijvoorbeeld beleidsmakers, gemeenten en ouderenbonden zijn."
Ook Aad Burger vindt het belangrijk dat er meer voor ouderen wordt gedaan. "Als je maar de krant openslaat, zijn er lange artikelen dat het beleid niet deugt. Maar ook de uitvoering deugt niet. Vaak zijn er mooie plannen en de mensen die die plannen hebben opgesteld, gaan dan weer wat anders doen. In de praktijk blijkt er dan bijna niets veranderd te zijn en blijken allerlei dingen niet te kloppen. Ouderen moeten daarom zelf zeggen: dit klopt niet. We moeten zorgen dat onze stem méér gehoord wordt."
Tijdens de uitzending van UVandaag gaven de drie kandidaten een korte pitch waarom zij de eerste seniorenburgemeester van Utrecht moeten worden:
Wie wordt de seniorenburgemeester van Utrecht? Dit zijn de drie kandidaten
De seniorenburgemeester wordt donderdag tijdens een symposium gekozen, de strijd gaat tussen ex PvdA-lid Aad Burger (die u zojuist hoorde), Ronald Kalka van welzijnsorganisatie 'Asha' en Corrie Huiding van het Bartholomeus Gasthuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.