RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bestuurder kliniek Den Dolder: 'Veiligheid samenleving in gevaar'

DEN DOLDER - De veiligheid van de samenleving komt in gevaar als er niet meer geld gaat naar de forensische zorg. Dat zegt Fivoor-bestuurder Erik Masthoff in een interview met het AD.

Fivoor is een zorginstelling waar onder meer de omstreden kliniek in Den Dolder onder valt. Zedendelinquent Michael P. werkte daar aan zijn terugkeer in de samenleving, maar wist tijdens zijn reďntegratie Anne Faber uit Utrecht te verkrachten en te vermoorden.

"Op dit moment leveren we voor zo'n 7 miljoen euro zorg waar we geen vergoeding voor krijgen. Dat kunnen we gewoon niet volhouden. We zijn geen bedrijf dat winst wil maken, maar we kunnen ook niet failliet gaan", vertelt Masthoff in het interview. "Als dit niet goed komt, kunnen wij minder patiënten deze specifieke zorg bieden. We kunnen sommige patiënten straks niet meer aannemen. En het betekent dat de wachtlijsten voor tbs'ers weer verder zullen oplopen. Bovendien komt de kwaliteit van de zorg, en daarmee de veiligheid, onder druk te staan."

Onlangs maakten drie grote zorginstellingen die verantwoordelijk zijn voor tbs-klinieken en andere forensische zorg bekend dat ze naar de rechter stappen omdat ze meer geld willen. Masthoff: "Het is nogal wat, dat beseffen wij. Dit is nog nooit eerder gedaan. Maar het kan niet anders."

Branchevereniging GGZ Nederland ondersteunt het kort geding, dat 14 januari plaatsvindt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -