RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Explosief Nieuwegein opgeruimd, gebied weer vrijgegeven

1/6
NIEUWEGEIN - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het explosief in Nieuwegein veilig opgeruimd. De politie heeft het gebied rond de Herteweide weer vrijgegeven.

Buurtbewoner Patrick trof vanmorgen verdachte kleding aan in zijn kliko en alarmeerde de politie. Die startte daarop een onderzoek en stuitte achter de woning op het explosief. Volgens Patrick was er vannacht al rumoer in de buurt. De politie was aanwezig en er vloog ook een helikopter over de wijk.

 Agent neemt trui in beslag Agent neemt trui in beslag | Foto: Koen Laureij

De recherche heeft een bivakmuts veiliggesteld die in een vuilnisbak lag. Daar zaten ook handschoenen en een overall in. Over een andere prullenbak in de omgeving hing een trui. Ook sokken die op de grond lagen zijn meegenomen voor onderzoek.

Volgens een andere buurtbewoner is er vannacht een zwarte sporttas met het explosief erin over zijn schutting de tuin ingegooid. Daar heeft de EOD de hele middag onderzoek gedaan.

 Onder meer een bivakmuts en handschoenen liggen in de kliko van een van de omwonenden Onder meer een bivakmuts en handschoenen liggen in de kliko van een van de omwonenden | Foto: Patrick

In de buurt wordt een link gelegd met de plofkraak vannacht op het Europaplein in Utrecht. Criminelen bliezen daar het glas uit de pui en vluchtten op een scooter. De politie behandelt de zaken als twee losse incidenten. Wel zegt de politie dat ze vannacht achter een scooter aanzaten in de buurt waar het explosief is gevonden.

 Na de vondst van het explosief wordt de omgeving ruim afgezet Na de vondst van het explosief wordt de omgeving ruim afgezet | Foto: Hanna Ozinga

Het onderzoek vanmiddag trok veel bekijks. De politie heeft omstanders moeten wegsturen. Voor twee kersverse ouders was de vondst van de bom extra vervelend. Hun baby is vannacht geboren, de familie werd opgevangen in de buurt. Kinderen van een basisschool in de buurt werden binnen gehouden.


 Nieuwsgierige omstanders worden op afstand gehouden Nieuwsgierige omstanders worden op afstand gehouden | Foto: Hanna OzingaExplosief gevonden in Nieuwegein


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -