Zeist bouwt duurzame wijk op locatie Rabofacet

© Google Streetview
ZEIST - De gemeente Zeist wil 100 duurzame woningen bouwen op het terrein van RaboFacet aan de Laan van Eikenstein. In het ontwerp staat een mix van rijtjeswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa's. Een deel van de wijk, die de naam 'Zeister Enk' krijgt, bestaat uit sociale huurwoningen.
De wijk wordt gebouwd rondom een nieuw aan te leggen park dat het centrale punt van de buurt wordt. In het ontwerp worden de huizen zo gebouwd dat de historie van het gebied er in terugkomt. Vroeger stonden er boerderijen op het terrein met verhoudingsgewijs grote daken en lage muren.
De sloop van de betonnen gebouwen van RaboFacet wordt ook zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Het beton wordt voor zover dat kan hergebruikt. Om het geheel nog groener te maken is er ruimte voor kleinschalige stadslandbouw en is er voor een imker de mogelijkheid bijenvolken te houden.
De Rabobank is nu nog eigenaar van het terrein. De IT-afdeling van de financiële instelling is er gevestigd, maar gaat in april volgend jaar verhuizen naar Utrecht waar ook het hoofdkantoor van de bank is gevestigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.