RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor man die Ayoub (16) doodreed in Overvecht

UTRECHT - De 40-jarige Utrechter die begin vorig jaar in de Utrechtse wijk Overvecht een jongen op een scooter doodreed is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Daarnaast is de man vier jaar zijn rijbewijs kwijt.

De man reed vorig jaar eind februari met zijn gezin van winkelcentrum Overvecht naar huis. Op de Einsteindreef zag hij het verkeerslicht richting het Henry Dunantplein op oranje springen. In plaats van af te remmen, gaf hij gas en reed om zijn remmende voorganger heen de kruising op.

Daar knalde hij op de 16-jarige Ayoub die groen licht had en net met zijn scooter overstak. Door de klap verloor de jongen het bewustzijn. Hij overleed korte tijd later.

VERKEERSLICHTEN

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het verkeerslicht van de automobilist minimaal 2,6 seconden op rood stond toen hij de stopstreep passeerde. Het slachtoffer had toen al groen licht. Ook blijkt uit onderzoek dat de man het verkeersplein opreed met een snelheid die vrijwel zeker lag tussen de 79 en 93 kilometer per uur. De maximumsnelheid is daar 50 kilometer per uur.

ONHERSTELBAAR VERLIES

De rechtbank zei zich te realiseren dat het in deze zaak onmogelijk is om een straf op te leggen die volledig tegemoetkomt aan de belangen van alle betrokkenen. "De ouders van het slachtoffer en andere nabestaanden moeten leven met een onherstelbaar verlies."

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat de man eerder is bestraft voor snelheidsovertredingen. Van de laatste zaak, een veroordeling uit 2017, zat hij nog in de proeftijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -