RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Leerdam: de zorgzame kerk

1/2
LEERDAM - Wanneer je denkt aan Leerdam, denk je vooral aan glas, kaas en ... kerken. Het stadje kent veel kerken met trouwe kerkgangers. Zo heeft de hervormde gemeente Leerdam twee actieve kerken in het stadje. De Grote Kerk in het Centrum en de Pauluskerk op het Europaplein. Margreet is zo vlak voor kerst te gast in die laatste.

"Onze kerk is als je naar de 'kerkelijke kaart' kijkt orthodox in het geloven, maar heel open als we naar de maatschappij kijken", begint dominee Huib Markus van hervormde wijkgemeente West in het stadje, "we geloven het evangelie zoals het geschreven staat, maar zijn ons zeer bewust van de wereld en omgeving waarin wij leven."

ZORGZAAM
Eén van die maatschappelijke taken is om vanuit de kerk voor elkaar te zorgen. "En dan maakt het voor ons niet uit of iemand nu bij onze kerk hoort of niet hoor", zegt diaken Dijo van der Hek snel. Van der Hek is een van de verantwoordelijken voor de wekelijkse gratis maaltijd die Leerdammers kunnen komen eten in het kerkgebouw van de Pauluskerk. "Daar komen iedere dinsdag rond de 80 mensen. De één komt er omdat 'ie alleenstaand is en graag samen eet, de ander omdat het geld voor een warme maaltijd ontbreekt. Niks moet, alles mag, iedereen is welkom."

VRIENDINNEN GEMAAKT
Maria is één van de gasten die iedere week aanhaakt. Ze woont bij 'Emma Zorg' en komt al sinds de start van het 'Samen Eten' project vijf jaar geleden naar de avonden toe. "Ik heb hier echt vriendinnen gemaakt. Het eten is altijd heerlijk, maar ik kom voor de gezelligheid. Die kan ik niet missen." Volgens Dijo is Maria niet de enige. Veel gasten komen wekelijks en zien elkaar ook naast de eetavonden: "het is fijn als mensen elkaar een gedurende de week in de gaten houden. We moeten een beetje voor elkaar zorgen."

Margreet in Leerdam: de zorgzame kerk


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -