90 bomen om in de Utrechtse Dichterswijk

© RTV Utrecht
UTRECHT - In de Utrechtse Dichterswijk verdwijnen binnenkort 90 bomen. Ze moeten plaatsmaken voor woningbouw op het terrein van de voormalige Royco-fabriek.
De plannen voor de woningen zijn nog niet definitief, maar de bomen gaan al wel tegen de vlakte, als het aan de gemeente ligt. De Partij voor de Dieren is daar boos over. Zij vinden dat de bomen pas gekapt zouden mogen worden als het besluit tot woningbouw onomkeerbaar is. Tijdens een raadsvergadering vroegen ze wethouder Klaas Verschuure (D66) om opheldering.
Volgens de partij heeft de Utrechtse gemeenteraad in het verleden besloten dat bomen pas weg mogen als de bouw zeker is. De wethouder antwoordde dat hij het grotendeels eens is met de PvdD en dat hij nog niet beslist heeft over de vergunningsaanvraag.
Toch zei hij dat er redenen kunnen zijn om af te wijken van het besluit van de raad. Bijvoorbeeld om de voortgang van een project niet te belemmeren. En hij liet doorschemeren dat hij vergunning om die reden niet zal weigeren.
Ook wil hij niet aan de projectontwikkelaar vragen of hij zijn aanvraag wil opschorten. Verder zei de wethouder dat er in de nieuwe woonwijk heel veel groen terugkomt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.