RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruim baan voor grote schermen in Utrecht tijdens EK

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat 'voortvarend, welwillend en adequaat' om met aanvragen voor grote schermen in de stad tijdens het EK voetbal voor mannen volgend jaar. Dat zei burgemeester Jan van Zanen vanmiddag in de Utrechtse gemeenteraad.

Hij noemde het 'tof' om samen in de openlucht naar een voetbalwedstrijd te kijken. De burgemeester reageert daarmee op vragen van een groot aantal partijen uit de raad. Die riepen de burgemeester op om te zorgen dat er tijdens het EK zoveel mogelijk grote schermen in het openbaar komen. De partijen gebruikten daar ook het woord 'tof' voor.

Het EK voetbal voor mannen wordt gespeeld van 12 juni tot en met 12 juli. Het toernooi wordt afgewerkt in twaalf verschillende landen en steden. Dat is ter ere van het feit dat de Europese voetbalbond EUFA zestig jaar bestaat. Nederland speelt zijn wedstrijden in de groepsfase in de Amsterdam Arena. De finale is op 12 juli in Londen.

De partijen in de raad willen de schermen graag verspreiden over de stad. Zij denken dat daarmee de openbare veiligheid is gediend. Ook vroegen ze of de gemeente budget beschikbaar heeft voor de grote schermen in de stad. De burgemeester gaf aan dat ondernemers daarvoor aanspraak kunnen maken op geld uit een potje voor initiatieven en evenementen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -