RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coolblue was bezig met maatregelen tegen ramkraken

UTRECHT - Coolblue en de gemeente Utrecht zijn recent met elkaar in gesprek geweest om te kijken hoe ramkraken bij de vestiging aan het Europaplein kunnen worden voorkomen. Dat zei burgemeester Jan van Zanen vanmiddag in de Utrechtse gemeenteraad.

De winkel werd vannacht getroffen door een plofkraak. Coolblue was eerder slachtoffer van een ramkraak. Naar aanleiding daarvan hield de gemeente een schouw, samen met de onderneming. Gekeken is of paaltjes een toekomstige ramkraak kunnen voorkomen.

Als de winkel die paaltjes wil, dan staat de gemeente daar positief tegenover. Maar, benadrukte Van Zanen, paaltjes helpen niet tegen een kraak met behulp van explosieven, zoals die vannacht heeft plaatsgevonden.

Burgemeester Jan van Zanen reageerde met zijn betoog op vragen van Queeny Raikowski van de VVD. Zij wilde van de burgemeester weten wat de gemeente gaat doen om dergelijke ram- en plofkraken in de toekomst te voorkomen.


Ook wilde ze weten hoe de pakkans van dit soort criminelen vergroot kan worden. Van Zanen hield zich met die laatste vraag enigszins op de vlakte. Wel gaf hij aan dat het pand van Coolblue goed was beveiligd met camerasystemen. De winkel heeft de beelden van de kraak aan de politie ter beschikking gesteld, aldus de burgemeester. Hij zei verder dat het in zijn algemeenheid lastig is om bedrijven tegen plofkraken te beschermen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -