RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanhouding voor moord op chauffeur van vergismoord Hakim Changachi

UTRECHT - Een 57-jarig lid van motorbende Caloh Wagoh is volgens de politie verantwoordelijk voor de moord op de 25-jarige Justin Jap Tjong uit Amsterdam. Jap Tjong was de chauffeur bij de vergismoord op Hakim Changachi in de Utrechtse wijk Overvecht. Later werd hij zelf in Amsterdam doodgeschoten. Maandag verrichtte de politie een aanhouding in de zaak.

Jap Tjong was de chauffeur bij de vergismoord op Hakim Changachi aan de Faustdreef in Utrecht. Doelwit was die avond Khalid H. maar per ongeluk werd Changachi, die in dezelfde flat woonde, vermoord. Na de vergismoord wilde Jap Tjong niks meer te maken hebben met een tweede poging om het daadwerkelijke doelwit van de eerste aanslag te vermoorden.

De tweede liquidatiepoging ging helemaal mis voor de aanslagplegers. Khalid H. had de schutters door en belde de politie. Er ontstond een achtervolging waarin er machinegeweren uit de auto werden gegooid. Die had dus bestuurd moeten worden door Jap Tjong. Uiteindelijk werden de inzittenden van de auto en enkele andere betrokkenen bij de aanslag opgepakt. Twee mannen kregen 26 jaar cel. Twee anderen moesten tien en zeven jaar de gevangenis in. Jap Tjong werd kort na de mislukte poging doodgeschoten.

Opdrachtgever van de liquidatie aan de Faustdreef in Overvecht is volgens het Openbaar Ministerie drugscrimineel Ridouan Taghi. Die wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties. Bij de vergismoord in Overvecht was ook Nabil B. betrokken. Die kende Changachi en besloot na de liquidatie om kroongetuige te worden. Vandaag kwam hij in die functie ook in actie tijdens het Marengo-proces.

De 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die maandag werd aangehouden zou betrokken zijn bij de moord op Jap Tjong. Zijn aanhouding maakt deel uit van het onderzoek-Eris, waarbij vooral Caloh Wagoh-leden betrokken zijn. Die voerden volgens het OM liquidaties uit in opdracht van onder anderen Ridouan Taghi.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -