Duizenden truckers gezocht op 'Dag van de Vrachtwagenchauffeur'

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
PROVINCIE UTRECHT - Het is vandaag Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Een dag waarop truckers in het zonnetje worden gezet. Maar zorgen zijn er ook, want genoeg vrachtwagenchauffeurs zijn er niet. In Nieuwegein was vandaag een wervingsdag.
Landelijk staan er meer dan vijfduizend vacatures open. Dat komt volgens Pearl Steffens van uitzendbureau Randstad onder andere door het imago dat om het beroep hangt. Daarnaast moet je ook uit het juiste hout zijn gesneden: "Het is een heel solistische baan en fysiek ook zwaar. Zwaar beladen wagens moeten ook afgeleverd worden en dat kan zwaar zijn. Je hebt ook wisseldiensten, dus je moet ook flexibel zijn."

PERSONAL ASSISTANT

Om het imago van het vak te verbeteren is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur in het leven geroepen. Vrachtwagenchauffeurs zijn in heel Nederland op verschillende manieren in het zonnetje gezet. Bij Randstad Transport hadden alle chauffeurs vandaag een Personal Assistant.

VOORLICHTING

In Nieuwegein was vandaag een voorlichting voor mensen die geintresseerd zijn in het vak. Er werd uitgelegd wat de opleiding inhoudt en dat er ook een baangarantie bij zit.
Vincent de Grauw is 21 jaar en wil graag vrachtwagenchauffeur worden. "Het is veel lastiger dan mensen denken. Het werk wordt onderschat. Je hoeft maar een klein beetje te sturen en je zit al op de andere baan. Ik vind het sturen zelf ook wel lastig."
Vincent de Grauw wil graag vrachtwagenchauffeur worden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.